Гугъл се включи в спасителните операции в Нова Зеландия - Новини - Издател - bg-humor

Сряда, 28.06.2017, 03:22Добре дошли Фен
Регистрация | Вход
RSS
По-добре да умрем от смях,отколкото от глад !
Сайт меню
Раздел категории
Новини [48]
новините днес
Статистики
BGtop
Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума
shop
Търси
Главна » Статии » Новини

Гугъл се включи в спасителните операции в Нова Зеландия
Мащабна операция за спасяване на оцелели предприеха властите в Нова Зеландия след опустошителния трус в град Крайстчърч. Япония първа изпрати екип от специалисти на помощ. В инициативата за издирване на оцелели се включи и интернет гигантът Гугъл.

Мъж опита да успокои съпругата си, затрупана в Кентърбърийската телевизия. В нея се помещава и езикова школа. Опасенията са, че само в руините на това здание има над 100 загинали. Повечето хора не губеха надежда и опитваха да се свържат с близките си часове след труса.

"Изпращах като луда съобщения на телефона. Мисех си, че така спасителите ще чуят звъненето и ще я намерят”, разказва Джули Бърг.

Чудеса се случиха за малцина. Такъв беше и случаят с Ан Вос. Тя се оказа затрупана под бюрото на офиса си. Успяла да повика по мобилен телефон спасителните екипи. Спасители обаче не могат да достигнат навсякъде, затова на помощ се притекоха техни японски колеги.

"Нашият екип се състои от специалисти по спасяването. Той се състои от полицейски служители, пожарникари, служители на бреговата охрана и медицински лица. Надявам се, че ще дадете най-доброто от себе си и ще демонстрирате уменията, придобити през годините на работа и тренировки”, каза Хисаши Токунага.

Важна роля в издирването играе и Гугъл. Там е създаден електронен кризисен център, в който хората могат да търсят свои близки или да подават сигнали. Гугъл има опит в създаването на подобни сайтове след трусовете в Хаити и Чили.

Категория: Новини | Добавено от: kill4o96 (23.02.2011)
Преглеждания: 147 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Име *:
Email *:
Код *: