Забраняват рекламите на цигари у нас - Новини - Издател - bg-humor

Сряда, 28.06.2017, 03:26Добре дошли Фен
Регистрация | Вход
RSS
По-добре да умрем от смях,отколкото от глад !
Сайт меню
Раздел категории
Новини [48]
новините днес
Статистики
BGtop
Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Вход във форума
shop
Търси
Главна » Статии » Новини

Забраняват рекламите на цигари у нас
Нова наредба на здравното министерство тръгва с всички средства срещу цигарите. Вече и у нас се забранява рекламата на тютюневи изделия.

В българските филми ще спрат сцените, в които се пуши или след тях ще трябва да има надпис: "Това не е умишлена реклама на тютюневи изделия”. Така е в Холивуд през последните години, а у нас ще бъде през 2013.

Тогава какво ще стане с Чарли, който играе лошият в "Стъклен дом”? Сценаристите на най-гледания български сериал обмислят как да се съобразят с намерението на здравното министерство да разгърне национална програма за ограничаване на тютюнопушенето.

"Психологически е много по лесно да се последва модел на поведение, който е осъществим, достъпен, отколкото да се придържаш към идеали, ценности и модели, които са трудно осъществими. А лесните неща често пъти имат непосредствени вредни ефекти”, казва психологът Пламен Димитров.

Няма статистика дали са намалели пушачите в Америка и Китай, където филмите не излъчват кадри с цигарен дим. Преди две години забраната за тютюнопушене на обществени места намали с една трета инфарктите в Европа и Америка.

Категория: Новини | Добавено от: kill4o96 (09.03.2011)
Преглеждания: 149 | Коментари: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 1
1  
Mnogo dobre !!

Име *:
Email *:
Код *: